Hoi, ik ben Gül
Van diverse Hollandse taarten, Appelkoekjes, Borrelplanken tot deeghapjes uit de Turkse keuken… ik bak ze met plezier. Welkom bij mijn cateringservice: Hapjes Bij De Koffie.
Hollandse en Turkse keuken
Het zijn vooral de reacties waardoor ik met plezier blijf bakken. Je maakt een kok niet blij met een fooi, maar wel met een compliment over de kwaliteit van zijn werk. Ik vind het mooi dat mijn Nederlandse klanten gek zijn op de Turkse hapjes en dat mijn Turkse klanten gek zijn op de Hollandse hapjes. Dat is toch geweldig? Goed eten verbindt werelden met elkaar.
Mijn man en kinderen kregen thuis al regelmatig wat lekkers voorgeschoteld. Hij plaatste mijn hapjes op sociale media en dat viel goed in de smaak. Hij kreeg daar positieve reacties op en mensen vroegen hem of ze die hapjes konden kopen. Ik was niet zoveel bezig met sociale media, maar toen ik op Instagram zocht naar hapjes ging er een wereld voor me open. Ik vond al snel precies datgene waar ik blij van word: een mix van Turkse en Hollandse hapjes.
Gevarieerde menukaart
In Nederland hebben we een mooie cultuur van kopjes koffie drinken. Ik hoor het altijd als ik met buren praat: ‘Kopje koffie?’. Vandaar dat ik voor de naam koos: Hapjes Bij De Koffie! Het is een gezellige naam, iedereen weet gelijk waar het over gaat. Ik heb een Turkse achtergrond en koffie drinken is ook bij ons thuis erg populair. Dus ik wilde de gezelligheid van deze twee werelden combineren.
Toen ik vorig jaar begon kon ik niet voorspellen dat mijn menukaart zo uitgebreid zou worden. Ik maak zoete en hartige hapjes en ik maak ook speciale SmulBoxen. Dit zijn samengestelde pakketten van de lekkerste hapjes uit de Turkse en Hollandse keuken. De hapjes variëren van kleurrijke cheesecakes, designkoekjes, Turkse deeghapjes tot borrelplankjes voor bij een feestje.
Dromen van een eigen winkel
Ondernemen is spannend en moeilijk. Er komt zoveel bij kijken. Ik ben naast mijn werk ook moeder van drie tieners en een knul van acht. Het ondernemen is een kwestie van onregelmatige werktijden. Maar ik zou niet meer anders willen.
Momenteel bak ik nog volop vanuit mijn eigen keuken thuis, maar ik heb zeker ambities en dromen. Ik hoop dat ik over vijf jaar een eigen winkel heb, vlakbij het marktplein in Hengelo, zodat mensen al winkelend een hapje bij de koffie kunnen eten. Daarnaast denk ik dat de hapjes tijdens vergaderingen en borrels met collega’s diverser kunnen. Waarom eten we meestal koekjes of nootjes uit een doos? Dat kan echt gezonder en kleurrijker! Dus ik hoop dat ik met bedrijven kan werken om een menukaart samen te stellen die ze in de kantine kunnen uitstallen.
Samenwerken
Als laatste hoop ik dat ik samen kan werken met andere bedrijven en personen in het land, want het bezorgen naar andere delen van Nederland is best lastig met de hapjes die ik bak. Klanten uit de Randstad zeggen mij iets te vaak dat ik vooral in hún regio actief moet zijn.
Ik ben nog lang niet klaar met het bedenken van nieuwe hapjes. Wees van harte welkom op mijn site en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe hapjes en aanbiedingen. Proef gerust eens uit mijn keuken en laat van je horen als er wensen of tips zijn. Ik sta ook altijd open voor samenwerking.